Jouw kapsalon (her)inrichten? Kom de huidige trends te weten in deze blog!

De kappersindustrie evolueert voortdurend en de nieuwste trends binnen de kapsaloninrichting weerspiegelen een harmonie tussen esthetiek, functionaliteit en een diepere verbinding met de natuur.

Hieronder lees je de trends die onze interieurarchitecten ondervinden in de sector en waar vaak vraag naar is voor ontwerp.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen vormen de basis van moderne kapsaloninrichtingen. Ze brengen warmte, karakter en een gevoel van rust in de ruimte. Materialen zoals rotan, hout en steen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgen ook voor een tijdloze en authentieke uitstraling.

NIVA Duffel - Kapsaloninrichting PAC interiors

Connectie met de natuur

Het creëren van een verbinding met de natuur in de salonomgeving bevordert een gevoel van welzijn en ontspanning. Planten, groene wanden en natuurlijk licht zijn daarbij essentieel om deze verbinding te versterken. Levende planten verbeteren de luchtkwaliteit en voegen een levendige energie toe, terwijl grote ramen en strategisch geplaatste spiegels natuurlijk licht binnenlaten en de ruimte laten opklaren.

Wabi Sabi

De Japanse trend Wabi Sabi viert de schoonheid van imperfectie en vergankelijkheid. Deze filosofie wordt steeds populairder binnen kapsaloninrichtingen. Onvolmaakte, handgemaakte objecten, ruwe texturen en natuurlijke materialen die kunnen “verouderen” worden gewaardeerd om hun unieke karakter. Wabi Sabi creëert een serene en authentieke omgeving waarin klanten zich kunnen ontspannen en genieten van een moment van rust.

Kleurenpalet

Aardetinten zoals terracotta, zand en olijfgroen domineren de huidige kleurenschema’s binnen kapsalons. Deze kleuren roepen een gevoel van rust en stabiliteit op en vormen een perfecte achtergrond voor natuurlijke materialen en planten. Aardetinten zijn tijdloos en veelzijdig, waardoor ze ideaal zijn voor een duurzame en stijlvolle inrichting.

Greige, een combinatie van grijs en beige, heeft momenteel de populariteit gewonnen vanwege zijn veelzijdigheid en het vermogen om warmte en neutraliteit te combineren. Deze kleur is perfect voor het creëren van een rustige en elegante basis in elk interieur en dus ook binnen kapsalons.

Eva Beauty bar Melle - schoonheidssaloninrichting PAC interiors

Hoewel natuurlijke materialen en aardetinten de basis vormen, zijn accenten in kleur of materiaal ook terug trendy en ideaal voor het toevoegen van extra persoonlijkheid aan het salon. Denk aan kleuren zoals okergeel, oranje of groen.

Mortex

Mortex is een innovatief materiaal dat steeds gewilder wordt in interieurontwerp. Het is een waterdichte, naadloze pleister met betonachtige uitstraling. Mortex kan gebruikt worden voor vloeren, wanden of zelfs meubels en biedt een moderne en minimalistische look die perfect past bij de huidige trends.

Texturen en organische vormen

Textuur speelt een cruciale rol in het creëren van een uitnodigende en dynamische ruimte. Door verschillende texturen te combineren op wanden en/of meubels ontstaat een rijk en interessant interieur. Organisch ronde vormen, geïnspireerd door de natuur, voegen dan weer zachtheid toe aan de ruimte. Deze vormen kunnen terugkomen in meubels, spiegels en decoratieve objecten en dragen bij aan een harmonieuze ontspannen sfeer.

Conclusie

De huidige trends binnen kapsaloninrichting zijn een samenspel van eenvoud, natuur en authenticiteit. Door het gebruik van natuurlijke materialen, het versterken van de connectie met de natuur en het omarmen van de Wabi Sabi esthetiek, kunnen salons een omgeving creëren die zowel mooi als functioneel is. Aardetinten, Mortex, accentkleuren, texturen en organisch ronde vormen voegen diepte en persoonlijkheid toe waardoor een unieke en uitnodigende ruimte ontstaat waarin klanten zich kunnen ontspannen en genieten van een verwenmoment.